Home Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Ontdek de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Algemeen

 • Wat is het trekvermogen van een voertuig?

Spijkstaal levert elektrische voertuigen met een trekcapaciteit variƫrend van 1 tot 150 ton. Met een breed scala aan modellen hebben we een Spijkstaal voertuig dat voldoet aan uw specifieke eisen. Het maximale trekvermogen van uw huidige Spijkstaal voertuig kan worden teruggevonden op het chassisplaatje.

 • Is er standaard een lader inbegrepen bij elk voertuig?

Elke Spijkstaal trekker of platformwagen wordt standaard geleverd met een lader. Als u al een lader bezit en er geen extra nodig heeft, is het mogelijk een voertuig aan te schaffen zonder lader.

 • Hoe lang kan een voertuig rijden voordat het weer moet opladen?

De batterijduur van het voertuig is afhankelijk van het batterijtype en het gebruik. Bijvoorbeeld, rijden op hellingen of oneffen terrein zal de batterij sneller uitputten dan rijden op een vlakke ondergrond. Spijkstaal kan een energieberekening voor u maken om een nauwkeurige schatting te geven van de rijtijd op een enkele batterijlading. Indien nodig, bieden diverse Spijkstaal voertuigen de mogelijkheid om gemakkelijk de batterijen te wisselen.

 • Zijn er onderdelenboeken of handleidingen beschikbaar?

Ja, bij de aankoop van elk Spijkstaal voertuig wordt een digitale handleiding of onderdelenboek meegeleverd. Daarnaast staat ons team altijd klaar om eventuele vragen te beantwoorden of advies te geven.

 • Kan ik niet-standaard opties toevoegen aan het standaard voertuig?

Zeker, Spijkstaal staat open voor specifieke verzoeken en aanpassingen op onze voertuigen. U kunt uw wensen altijd aan ons kenbaar maken.

 • Zijn Spijkstaal voertuigen beschikbaar in elke kleur?

Standaard zijn alle Spijkstaal voertuigen wit (RAL 9001), maar we kunnen uw voertuig op verzoek in elke gewenste kleur leveren.

 • Wat is de garantietermijn op het voertuig?

Elk standaard Spijkstaal voertuig wordt geleverd met een garantie van 12 maanden.

 

Toepassingen

 • Is het verplicht om een veiligheidsgordel te dragen?

Het dragen van een veiligheidsgordel is alleen verplicht als u rijdt met geopende of geen deuren, of als u op de openbare weg rijdt. Indien gewenst, is het mogelijk om een veiligheidsgordel te installeren.

 • Kan ik mijn Spijkstaal voertuig buiten gebruiken?

Absoluut, alle Spijkstaal voertuigen zijn ontworpen om zowel binnen als buiten gebruikt te worden. Zelfs onze voertuigen zonder cabine zijn robuust gebouwd om bestand te zijn tegen weersinvloeden.

 • Kan ik met een Spijkstaal voertuig een helling oprijden?

Ja, de meeste Spijkstaal voertuigen kunnen hellingen oprijden, met uitzondering van het Spijkstaal elektrotrekker type 301 (statrekker), die niet geschikt is voor gebruik op hellingen. De opgegeven trekcapaciteiten zijn gebaseerd op vlakke oppervlakken en kunnen variƫren op hellingen. Voor advies over het gebruik van onze voertuigen op hellingen, kunt u altijd contact opnemen met ons team.

 • Mag ik met een Spijkstaal op de openbare weg rijden?

Ja, het is toegestaan om met een Spijkstaal voertuig op de openbare weg te rijden, mits u rekening houdt met een aantal vereisten. Zorg er altijd voor dat uw voertuig adequaat verzekerd is met een WAM-verzekering (algemeen bekend als WA-verzekering). Afhankelijk van het feit of uw Spijkstaal voertuig een kenteken heeft, zijn er specifieke rijbewijsvereisten. Voor uitgebreide informatie, raadpleeg de betreffende paragraaf in de tekst.

 

Onderhoud

 • Kan ik een monteur ontvangen op locatie voor onderhoud?

Spijkstaal heeft ervaren monteurs in dienst die op locatie storingen kunnen verhelpen. U kunt storingen melden tussen 8:00 – 16:30 uur op telefoonnummer 0181-457030. Voor dringende gevallen buiten deze tijden kunt u contact opnemen met onze partner, Peinemann Heftrucks. Daarnaast bieden wij verschillende onderhoudscontracten aan, zoals all-in-onderhoudscontracten en preventieve onderhoudscontracten.

 • Hoe kan ik reserveonderdelen verkrijgen?

Spijkstaal levert reserveonderdelen voor alle typen voertuigen. Neem contact met ons op, geef aan welk onderdeel u nodig heeft en wij zorgen ervoor dat het zo snel mogelijk naar u wordt verzonden.

 • Waar bevindt zich het chassisnummer op een Spijkstaal voertuig?

Het chassisnummer bevindt zich meestal aan de binnenkant van het voertuig, bij de krachtbron of de batterij. De exacte locatie kan per voertuig verschillen.

Is jou vraag nog niet beantwoord? Neem dan gerust contact met ons op.