Bij Spijkstaal draait alles om beweging, letterlijk en figuurlijk. Vanuit Rotterdam bouwen we jaarlijks, samen met ons team van 36 collega’s, zo’n 500 elektrische voertuigen. Of het nu gaat om lassen, lakken, assembleren of elektromontage, elke stap in ons proces staat in het teken van vakmanschap en de bekende kwaliteit.
Met korte lijnen en een nuchtere Rotterdamse aanpak leveren we niet alleen efficiënte voertuigen, maar ook oplossingen op maat. Onze adviseurs reizen door het hele land om klanten te helpen hun logistieke processen te optimaliseren. Ondertussen staat onze serviceafdeling paraat voor onderhoud en snelle hulp, zodat jouw Spijkstaal altijd blijft rijden.
Spijkstaal is meer dan een fabrikant, we zijn uw partner in elektrisch mobiliteit. Innovatief, betrouwbaar en klaar voor de toekomst.
Spijkstaal is al 80 jaar een vertrouwd gezicht in Nederland en heeft een iconische status verworven dankzij de beroemde SRV-wagen. Generaties Nederlanders herinneren zich de rijdende winkels, vol producten en diensten, die een vaste plek hadden in het straatbeeld.
Sinds de jaren ’80 zijn we uitgegroeid tot een toonaangevend merk in elektrotrekkers, die worden ingezet in de industrie, warehousing, zorg, havens en automotive. Met onze oplossingen maken we logistieke processen niet alleen efficiënter, maar ook leuker.
Bekijk trekkersOntdek onze reis
Het begon allemaal toen Gerrit Neuteboom besloot stalen landbouwwagens te bouwen in Spijkenisse, wat de inspiratie vormde voor de naam 'Spijkstaal'.
Onze elektrische wagens vonden hun weg naar de bezorgende detailhandel, waar we in een piekjaar wel 1200 van deze voertuigen verkochten. Ook in de industrie werden onze Spijkstaal voertuigen een populaire keuze voor intern transport.
We brachten een belangrijke innovatie aan in onze elektrische wagens: de invoering van de 'autostuur' voorpoot met aandrijving.
Hier begon de productie van de iconische SRV-wagens, volledig in-house gefabriceerd, inclusief carrosserie.
Ons maatwerk in brandweervoertuigen begon in Hoogeveen, waar geen twee brandweerwagens hetzelfde waren.
We vernieuwden onze platformwagens en trekkers, met bijzondere aandacht voor design en technologische verbeteringen, voornamelijk gericht op de trekkers in bloemenveilingen.
In opdracht van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat startten we praktijkproeven met 12 elektrische Volkswagen Caravelles.
Verschillende partnerships resulteerden in nieuwe technische projecten, zoals het bouwen van elektrische vuilperswagens voor Van Gansewinkel en zelfrijdende parkshuttle busjes voor de gemeente Capelle a/d IJssel.
Spijkstaal International B.V. werd een onderdeel van de Peinemann Mobilift Groep en verbreedde zijn focus naar de verhuur van elektrische voertuigen.
Onze samenwerking met AGVR resulteerde in de Spijkstaal AGV (Automatic Guided Vehicle) trekker, een omgebouwde versie van onze elektrotrekker.
Deze geavanceerde trekker is uitermate geschikt voor gebruik op locaties zoals ziekenhuizen, luchthavens en treinstations, waar het essentieel is om vuilcontainers, karren en/of aanhangers tot 2.000 kg efficiënt te verplaatsen.