Home Over ons

Over ons

De samenwerking tussen onze technische professionals en ons adviesteam is ons succes. Al 85 jaar.

Vanuit Hoogvliet (Rotterdam) assembleren wij 500 voertuigen per jaar. Samen met 36 collega’s krijgen wij dit voor elkaar en daar zijn we trots op. De sleutel is het werken met korte lijnen. Zo leveren wij een efficiĆ«nte bouwwijze en kwaliteit. Onze productie omvat verschillende disciplines, zoals machinaal bewerken, lassen, lakken, assembleren en elektromontage.

Onze adviseurs rijden door heel het land om te helpen bij het verbeteren van de logistieke processen binnen organisaties. Daarnaast staan verschillende serviceafdelingen klaar om spoedjes en gepland onderhoud uit te voeren. Op die manier bewaken wij een hoge graad van service. Een standaard waar we al 80 jaar voor staan. Zo rijden de voertuigen van Spijkstaal lekker door en beperken we uitval tot het minimale.

Made in holland

Spijkstaal heeft een sterke band met Nederland die teruggaat tot maar liefst 85 jaar geleden. Het bedrijf is diep geworteld in de Nederlandse samenleving en heeft een iconische status verworven met de beroemde oude SRV-wagen. Generaties Nederlanders herinneren zich de vertrouwde aanblik van de SRV-wagen die door de straten reed, volgeladen met allerlei producten en diensten.

Spijkstaal heeft een blijvende indruk achtergelaten op de Nederlandse cultuur en blijft innoveren en bijdragen aan de mobiliteit van ons land. Het is een symbool van vakmanschap, betrouwbaarheid en traditie, en een waardevol onderdeel van de Nederlandse geschiedenis.

Meer informatie

Ons team

Ons team is de kern van Spijkstaal en vormt een hechte gemeenschap van professionals. Met een team van 30 technische experts en een ervaren adviesteam, beschikken wij over een schat aan kennis en expertise. Deze getalenteerde individuen zijn al jarenlang samen, waardoor er een sterke onderlinge verbondenheid en vertrouwen is ontstaan.

Onze geschiedenis

Duik in ons verleden en ontdek de reis van Spijkstaal – van een bescheiden begin tot een toonaangevend bedrijf in innovatieve elektrische voertuigen.

DE GEBOORTE VAN SPIJKSTAAL ELEKTRO B.V. (1938)

Het begon allemaal toen Gerrit Neuteboom besloot stalen landbouwwagens te bouwen in Spijkenisse, wat de inspiratie vormde voor de naam 'Spijkstaal'.

EXPANSIE NAAR DETAILHANDEL EN INDUSTRIE (1955)

Onze elektrische wagens vonden hun weg naar de bezorgende detailhandel, waar we in een piekjaar wel 1200 van deze voertuigen verkochten. Ook in de industrie werden onze Spijkstaal voertuigen een populaire keuze voor intern transport.

HET BEGIN VAN 'AUTOSTUUR' IN ONZE VOERTUIGEN (1956)

We brachten een belangrijke innovatie aan in onze elektrische wagens: de invoering van de 'autostuur' voorpoot met aandrijving.

VESTIGING VAN EEN NIEUWE FABRIEK IN HOOGEVEEN (1970)

Hier begon de productie van de iconische SRV-wagens, volledig in-house gefabriceerd, inclusief carrosserie.

DE INTRODUCTIE VAN SPIJKSTAAL BRANDWEERWAGENS (1985)

Ons maatwerk in brandweervoertuigen begon in Hoogeveen, waar geen twee brandweerwagens hetzelfde waren.

INNOVATIEVE VOERTUIGEN (1988)

We vernieuwden onze platformwagens en trekkers, met bijzondere aandacht voor design en technologische verbeteringen, voornamelijk gericht op de trekkers in bloemenveilingen.

EEN BELANGRIJKE SAMENWERKING (1995)

In opdracht van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat startten we praktijkproeven met 12 elektrische Volkswagen Caravelles.

GROEI DOOR SAMENWERKINGEN (2005)

Verschillende partnerships resulteerden in nieuwe technische projecten, zoals het bouwen van elektrische vuilperswagens voor Van Gansewinkel en zelfrijdende parkshuttle busjes voor de gemeente Capelle a/d IJssel.

EEN FRISSE START MET EEN NIEUWE NAAM (2015)

Spijkstaal International B.V. werd een onderdeel van de Peinemann Mobilift Groep en verbreedde zijn focus naar de verhuur van elektrische voertuigen.

DE INVOERING VAN DE AUTOMATISCH RIJDENDE TREKKER (2019)

Onze samenwerking met AGVR resulteerde in de Spijkstaal AGV (Automatic Guided Vehicle) trekker, een omgebouwde versie van onze elektrotrekker.

ONTHULLING VAN DE SPIJKSTAAL 302 (2020)

Deze geavanceerde trekker is uitermate geschikt voor gebruik op locaties zoals ziekenhuizen, luchthavens en treinstations, waar het essentieel is om vuilcontainers, karren en/of aanhangers tot 2.000 kg efficiƫnt te verplaatsen.