Home Actueel Spijkstaal kiest KwikFit als partner voor service

Spijkstaal kiest KwikFit als partner voor service aan lichte elektrische voertuigen

Geplaatst op: 25 september 2023

KwikFit gaat een strategische samenwerking aan met Spijkstaal, de Nederlandse pionier op het gebied van elektrische voertuigen. Deze samenwerking heeft als doel om eigenaren van lichte elektrische voertuigen (LEV) van Spijkstaal te voorzien van hoogwaardige en efficiënte EV-service. Klanten van Spijkstaal kunnen bij meer dan 100 EV-gecertificeerde vestigingen van KwikFit terecht voor professionele en efficiënte service.

Al meer dan 80 jaar staat Spijkstaal International bekend om zijn innovatieve elektrische voertuigen voor zowel nationaal als internationaal transport van goederen en personen. Met een sterke focus op duurzaamheid en kwaliteit, heeft Spijkstaal een portfolio opgebouwd dat aansluit bij de groeiende vraag naar milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen. Zo levert Spijkstaal LEV’s aan onder andere DHL en Jumbo, die de voertuigen inzetten voor pakket- en bezorgdiensten. Spijkstaal verhuurt daarnaast LEV’s aan diverse grote bouwbedrijven en heeft onlangs 140 LEV’s geleverd aan Defensie, verdeeld over 34 locaties in Nederland.

De strategische samenwerking tussen KwikFit en Spijkstaal sluit naadloos aan bij de ontwikkeling van zero emissie zones en duurzame stadslogistiek. Met Spijkstaal’s expertise in elektrische voertuigen en KwikFit’s EV-service netwerk, worden eigenaren van Spijkstaal LEV-voertuigen ondersteund om actief mee te werken aan groen stadsvervoer.

Duurzame kwaliteitsservice

De twee bedrijven hebben een op elkaar afgestemde visie op duurzame mobiliteit en kwaliteitsservice. KwikFit zal met zijn netwerk van vestigingen en expertise op het gebied van onderhoud en reparaties, fungeren als geautoriseerd servicepartner voor Spijkstaal’s LEV-voertuigen. De gecombineerde expertise van KwikFit en Spijkstaal zorgt ervoor dat klanten kunnen rekenen op hoogwaardige service, efficiënt onderhoud en snelle oplossingen voor eventuele problemen. Met geautoriseerde EV-certificeringen op geselecteerde locaties, zijn klanten verzekerd van veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid voor hun Spijkstaal LEV-voertuigen.

“We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Spijkstaal en een nieuwe dimensie toe te voegen aan onze groeiende betrokkenheid bij de e-mobiliteitsmarkt”, aldus Pieter Bikker, E-mobility Director bij KwikFit. “De LEV-voertuigen van Spijkstaal zijn niet alleen technologisch geavanceerd, maar dragen ook bij aan duurzame stadslogistiek. We zien ernaar uit om eigenaren van Spijkstaal-voertuigen te voorzien van service van topkwaliteit die ze verdienen.”

“De samenwerking met KwikFit markeert een belangrijke stap in ons streven naar duurzame mobiliteit”, aldus Geoffrey Jacobs, Managing Director bij Spijkstaal. “Met de hoogwaardige service van KwikFit voor onze lichte elektrische voertuigen, kunnen we onze klanten nog beter ondersteunen bij de overgang naar emissievrije mobiliteit en het bevorderen van groene stadslogistiek.”

E-mobility

KwikFit gaat mee in de energietransitie, waarin het bedrijf voor zichzelf een grote rol ziet weggelegd. Om dit waar te maken, opende KwikFit vorig jaar het eerste e-service filiaal en meerdere e-bike servicepunten. Op deze locaties onderhoudt KwikFit allerlei elektrische voertuigen, of het nu auto’s, fietsen of andere elektrisch aangedreven voertuigen zijn. Om deze transitie te versnellen, is de garageketen verschillende samenwerkingen aangegaan met leveranciers van e-vervoersmiddelen zoals bijvoorbeeld NIO en Rad Power Bikes.

 

Andere nieuwsberichten