Home Actueel Plug In 010

Plug In 010

Geplaatst op: 5 maart 2024

De gemeente Rotterdam organiseert op donderdag 28 maart 2024, Plug In 010, een evenement over de zero-emissiezone. Tijdens dit evenement geven we informatie en advies over de komende zero-emissiezone, afgekort ZE-zone. Het evenement is speciaal voor ondernemers die met een bestel- of vrachtauto in Rotterdam komen.

Over 10 maanden, op 1 januari 2025, voert de gemeente Rotterdam de ZE-zone in. Deze wordt ingevoerd om de luchtkwaliteit, het klimaat en de bereikbaarheid te verbeteren. De zone is een gebied in de stad waar alleen uitstootvrije bestel- en vrachtauto’s in mogen, zoals elektrische auto’s of auto’s die rijden op waterstof. Dit gebeurt in verschillende stappen. Vanaf 1 januari 2025 mogen oude bestelauto’s lager dan Euroklasse 5 of vrachtauto’s lager dan Euroklasse 6 de zone niet meer in. Het gaat om bestel- en vrachtauto’s die ondernemers zakelijk gebruiken. Nieuwe bestel- en vrachtauto’s die na 1 januari 2025 worden gekocht moeten uitstootvrij zijn in de ZE-zone.

Vanaf 1 januari 2030 zijn er geen bestel- en vrachtauto’s in de ZE-zone met een brandstof motor, zoals diesel, benzine of gas, meer toegestaan. Voor sommige zakelijke auto’s zijn er uitzonderingen. Dit noemen we vrijstellingen en ontheffingen.

Plug In 010

Plug in 010 is voor alle ondernemers en bedrijven die met een bestel- of vrachtauto in Rotterdam komen. De deuren gaan open op donderdag 28 maart 2024 om 15.00. Tijdens dit evenement krijgen ondernemers informatie over de regels voor de ZE-zone, wat een elektrische bestel- of vrachtauto gaat kosten voor een ondernemer, verschillende elektrische bestel-, vrachtauto’s en andere elektrische vervoersmiddelen. Maar ook informatie over uitzonderingen op de regels en het opladen van elektrische bestel- en vrachtauto’s.

Er zijn gedurende het evenement experts van de gemeente aanwezig. Ondernemers kunnen vragen stellen aan hen.

Het evenement is gratis, maar aanmelden is wel verplicht. Dit kan via www.plugin010.nl. Hier kun je ook terecht voor meer informatie over het evenement zelf.

Andere nieuwsberichten