Elektrovoertuigen integraal onderdeel van Peinemann I Door Geoffrey Jacobs

Posted: 1 January 2022

In de industrie kent iedereen ze: de elektrische voertuigen van Spijkstaal. Het bedrijf ontwikkelt en produceert inmiddels al meer dan 80 jaar elektrovoertuigen voor deze sector. Maar nu verovert Spijkstaal, onder de vlag van Peinemann, ook nieuwe markten. Adjunct-directeur Geoffrey Jacobs vertelt er meer over.

“Waar iedereen Spijkstaal van kent, zijn onze compacte driewielers voor intern transport. Stevige trekkertjes met een trekvermogen tot wel 30 ton. Die maken we al vele tientallen jaren tot grote tevredenheid van onze klanten. Onze elektrotrekkers worden vooral gewaardeerd omdat ze stil zijn, weinig onderhoud en geen uitstoot kennen en van hoogwaardige kwaliteit zijn waardoor ze een lange levensduur hebben. Ze sluiten dan ook perfect aan bij de duurzaamheidsvisie van bedrijven en hun wil om een gezonde werkplek te creëren.

STEEDS MEER ELEKTRISCH VERVOER BUITEN DE INDUSTRIE

Inmiddels hebben we ook elektrovoertuigen met een trekvermogen van 100 ton waarmee moeiteloos grote vliegtuigen mee getrokken kunnen worden. Defensie gebruikt bijvoorbeeld onze elektrische trekkers om hun F16’s mee van en naar de hangars te brengen. Het gaat echter niet om sterk, sterker, sterkst. Elektrisch vervoer wordt ook steeds belangrijker in omgevingen buiten de industrie. Zo rijden er binnen het Radboud UMC meer dan 75 elektrotrekkers van Spijkstaal rond voor het vervoer van onder meer personen, linnen en afval. Ook zien we een flinke toename in de vraag naar elektrisch vervoer in binnensteden.

BINNENSTEDELIJKE STADSDISTRIBUTIE

Binnenstedelijke stadsdistributie wordt steeds belangrijker in grote steden. De steden gaan op termijn op slot voor benzine- en dieselvoertuigen, dat is een feit. De oplossing ligt in het opzetten van logistieke hubs net buiten de stad in combinatie met elektrisch vervoer van hieruit naar de binnenstad. Daar zijn onze elektrische platform- en bedrijfswagens voor ontwikkeld.  

PEINEMANN PROJECT LOGISTIEK

Omdat we deel uitmaken van de Peinemann, kunnen we een grote rol spelen in deze logistieke oplossing. Peinemann heeft namelijk sinds dit jaar een nieuwe tak opgericht, Peinemann Project Logistiek (PPL). Samen kunnen we de klant van A tot Z begeleiden in hun logistieke proces van en naar de binnenstad. PPL met advies, coördinatie en mankracht en wij met onze elektrische voertuigen. De klant heeft nergens omkijken naar.

ONE-STOP-SHOP

Sinds zes jaar zijn we onderdeel van Peinemann en steeds vaker merken we de voordelen hiervan voor onszelf en onze klanten. Samen vormen we als groep een one-stop-shop voor horizontaal en verticaal vervoer. Zo worden Spijkstaaltjes bijvoorbeeld vaak gebruikt om onderdelen van A naar B te brengen tijdens onderhoudstops in de petrochemie. Andersom brengen wij Peinemann in beeld bij klanten die onze elektrische trekkers bestellen voor orderpicking in hun nieuwe magazijn en hulp kunnen gebruiken bij de opbouw van hun stellingen. Ook maken we dankbaar gebruik van het gezamenlijke servicenetwerk waardoor we onze klanten nog slimmer kunnen bedienen.  

PASSENDE BEDRIJFSCULTUREN

Dat we elkaar zo goed versterken, is deels te danken aan de goede communicatie. Daarnaast passen onze bedrijfsculturen ook gewoon heel goed samen. Waar Spijkstaal de Mercedes onder elektrische voertuigen is, gericht op comfort, kwaliteit en lange levensduur (horizontaal transport), is Peinemann dat op het gebied van hoogwerkers, kranen, heftrucks enzovoort (verticaal transport). Peinemann is bovendien een familiebedrijf dat staat voor het ontzorgen van klanten en het centraal stellen van de mensen in het bedrijf. Bij Spijkstaal voelen we dat ook zo.

MOOIE TOEKOMST

We zien de toekomst dan ook met veel vertrouwen tegemoet. Elektrowagens hebben de toekomst en het is onze specialiteit. Een specialiteit die we als onderdeel van de Peinemann optimaal kunnen inzetten.”

Overview
peinemannelektrischone-stop-shop